sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Lohjan museo


Lohjan Museo toimii kulttuurihistoriallisesti arvokkaalla Iso-Pappilan alueella. Museon tehtävänä on tallentaa, tutkia, säilyttää ja asettaa näytteille Lohjaan liittyvää kulttuuriperintöä. Museon päärakennuksen perusnäyttelyt kertovat eri yhteiskuntaluokkien asumisesta ja elämästä Lohjan seudulla, mm. lohjalaisesta kartano- ja säätyläiskulttuurista. Lohjalla on 10 kartanoa, joista kuuluisin on mm. marsalkka Mannerheimille kuulunut Kirkniemi.

Näyttelyissä on esillä asumisen interiöörejä kartanon salista karjakonmökkiin 1800-luvun lopulta 1970-luvulle ja 1700-luvun tyyliin kunnostettu puutarha, jossa kukoistavat kukat, yrtit ja hedelmäpuut.


Navetassa taas on esillä 28.10.2012 asti Fantastik Plastik - Muovinen arki -näyttely, jossa tutustutaan muovin historiaan, siihen miten siitä tuli osa jokapäiväistä arkea ja miten muovi liittyy Lohjaan. Näyttelyssä voi nostalgisoida keittiö-, kylpyhuone-, olohuone- ja lasten lelumaailma -interiööreillä, jotka kuvastavat muovin yleistymistä. Esillä on myös ruiskupuristuskone, jolla Orthexin muovituotanto alkoi keväällä 1956 ja meillä kävikin todellinen tuuri, kun satuimme vierailemaan näyttelyssä samaan aikaan muovitehtaalla aikoinaan työskennelleen vanhan pariskunnan kanssa ja saimme haastatella heitä tarkemmin muovitehtaan historiasta sekä ruiskupuristuskoneen toiminnasta.

» Lohjan museo


Näytä Suomitour suuremmalla kartalla
Lohjan museo, Rovastinkatu 4, 08100 Lohja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti