sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Talvipuutarha
Vierailu Helsingin kaupungin Talvipuutarhassa tarjosi ihanan trooppisen tuulahduksen talven viimojen keskelle. Rakennus on seissyt Töölönlahden rannalla jo vuodesta 1893 ja tarjonnut kaupunkilaisille ilmaisen virkistyspaikan yli 100 vuotta. Talvipuutarha tuntuikin olevan suosittu kohtaamispaikka. Kesäisin siellä palvelee kahvio, mutta näin talvellakin paikalla oli paljon eväsretkeläisiä. Pitkin puutarhaa on ripoteltu pöytiä ja penkkejä, joilla voi hetken hengähtää ja nauttia eväitään. Lisäksi kesäisin Talvipuutarhan edustalla voi ihastella ruusutarhaa.Talvipuutarhassa on yli 200 erilaista kasvia, jotka kukoistava kolmessa erihenkisessä huoneessa. Palmuhuoneessa viihtyvät palmujen lisäksi huonekuuset ja puutarhan vanhimmat kasvit, yli satavuotiaat kameliapuut. Palmuhuoneesta löytyy myös lasikossa asustelevia lihansyöjäkasveja sekä suihkulähde, jonka altaassa uiskentelee karppeja.


Länsisiivessä on muun muassa kääpiöpalmuja, käpypalmu ja uljas kuningasmagnolia sekä vanhan ajan huonekasveja, joita näkee yleensä vain ikivanhoissa valokuvissa. Länsisiivessä on myös runsaasti pöytiä ja penkkejä, joilla voi viettää eväshetkiä.


Kaktushuone on kaktusten ja mehikasvien valtakuntaa. Huoneesta löytyvät kaktusten lisäksi aaloet, rahapuut ja isokokoiset agaavet.

» Helsingin kaupungin Talvipuutarha


Näytä Suomi Tour suuremmalla kartalla
Talvipuutarha, Hammarskjöldintie 1, 00250 Helsinki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti