perjantai 23. tammikuuta 2015

Arvonta - voita vapaalippu merimaailma Sea Lifeen

Eläimellisen päivämme kunniaksi arvomme yhden 2+2 vapaalipun, jolla pääsee tutustumaan merimaailma Sea Lifen asukkaisiin. Vapaalippu oikeuttaa kahden aikuisen ja kahden lapsen (3-14 v.) kertasisäänpääsyn merimaailma Sea Lifeen ja se on voimassa 31.12.2015 asti (arvo 55 €).

Arvontaan voit osallistua jättämällä tähän blogikirjoitukseen kommentin, jossa vinkkaat mikä on mielestäsi Suomen omituisin tai hurmaavin kohde tai tapahtuma. Tai vaikkapa oma suosikkikahvilasi, -museo, -luontokohde tai muu suosikkipaikkasi Suomessa.



Nyt rohkeasti kommentoimaan! Arvonta on käynnissä 11. helmikuuta 2015 asti, jolloin merimaailma Sea Lifessä avautuu uusi Superselviytyjät -näyttely. Vapaalippu arvotaan 12.2.2015.

Mikäli sinulla ei ole omaa blogia jätäthän kommenttisi yhteyteen myös sähköpostiosoitteesi, jotta saamme sinut kiinni palkinnon luovuttamista varten mahdollisen arpaonnen osuessa kohdallesi. Mikäli voittajaa ei tavoiteta viikon kuluessa arvonnan suorittamisesta, arvotaan tilalle uusi voittaja.

Linnanmäen huvipuiston yhteydessä sijaitseva merimaailma Sea Life on osa kansainvälistä Sea Life -verkostoa, joka on maailman suurin yleisöakvaarioketju. Merimaailmassa on kaloja ja muita mereneläviä ympäri maailman: 50 allasta, yli 100 lajia ja 1500 yksilöä.

61 kommenttia:

  1. Huonoin koskaan on Visulahti, jossa vahanuket ovat kammottavan huonoja.
    Paras paikka näin Runebergin syntymäpäivän kynnyksellä on tietysti Runebergin
    museo Porvoossa, jossa syntymäpäivänä 5.2. ilmainen sisäänpääsy ja opastuksia tasatunnein
    www.porvoo.fi/fi/palvelut/kulttuuri/museot_ja_kokoelmat/j_l_runebergin_koti_ja_walter_runebergin_veistoskokoelma

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Karin vinkistä! Runebergin kodissa ei olla käytykään, lisätään listalle ;) Ja kyllähän tuo Visulahden vahakabinettikin pitäisi käydä kokemassa :D

      Poista
  2. Joensuun kasvitieteellinen puutarha Botnia ja ja sen kuuluisa, voimasanojakin osaava Juuso papukaija (esitteli sanavarastoaan jokunen aika sitten jopa itse presidentille)!
    marja-anneli@luukku.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Botania; Joensuun kasvitieteellinen puutarha, maailman pohjoisin ja Suomen ainoa trooppinen perhospuutarha - lisätään ehdottomasti listalle, kiitos vinkistä!

      Poista
  3. Meidän perheen suosikki on Vapriikki Tampereella, löytyy koko perheelle jos vaikka mitä =). Mukaan kivaan arvontaan!
    siinatar@gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri pyörähdettiinkin Tampereella, pitää lisätä Vapriikki listalle. Varsinkin se luonnontieteellinen museo siellä kiinnostaisi. Kiitos vinkistä :)

      Poista
  4. Turun Linnassa on aina jännä käydä! Varsinkin, jos pääsee käymään vankityrmissä! :)

    rombox@hotmail.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Turun Linna onkin meillä vielä käymättä. Hyviä vinkkejä, kiitos!

      Poista
  5. Ja sit jos vielä sen vinkin heittäis, että tänne Purmoon tietenkin katsastamaan Ilveskivi ja muutama suojärvi. Oppaat saa ilmaiseksi mukaan. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kutsusta, tullaan! Purmossa on muutama muukin paikka missä pitäisi käydä pyörähtämässä.

      Poista
  6. http://www.ravintolabuffalo.com/ Kas tuonne! Ihan varmasti Suomen parhaat ribsit, ja Suomen paras terassi ja vierasvenesatama ja Suomen kauneimmat tarjoilijat, ainakin kesällä 2014 :D Suosittelen lämpimästi. Muutenkin koko Korppoo on sellainen kesäparatiisi ettei paremmasta väliä. Mikäli sattuu paikallisia, tai heidän jälkeläisiään tuntemaan niin saattaa päästä nauttimaan esim. saaren ihanasta "salarannasta. Pehmeää hiekkaa, kirkasta vettä, jylhiä kallioita ja vedenalainen maailmakin aivan lähellä. Niin, tehän satutte ;) Majoitus järjestyy, koiratkin on tervetulleita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Omnomnom, hyvältä näyttää! Ollaanpa onnekkaita, että satutaan tuntemaan paikallisia tai heidän jälkeläisiään ;) Kiitos vinkistä!

      Poista
  7. Suosittelisin Turun keskiaikaisia markkinoita, jännä kokemus myös lapsille.
    marvu954@hotmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Turkuun pitäisikin tulla, kenties tähtäämme sinne juuri keskiaikaisten markkinoiden aikaan, kiitos vinkistä!

      Poista
  8. Raippaluodon silta!
    wafer(at)suomi24.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olenkin heikkoina kaikkiin siltoihin. Lisätään siis Suomen pisin silta listalle. Kiitos vinkistä!

      Poista
  9. Ähtärin eläinpuistoa suosittelen kaikille lapsenmielisille ja eläinten ystäville.
    wonderwhy@netti.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä! Ähtärin eläinpuisto on kiva, siellä piipahdettiinkin muutama vuosi sitten ihastelemassa mm. "joogaavaa" karhuperhettä: www.suomitour.com/2009/07/ahtarin-elainpuisto.html.
      Viime vuoden lopulla Maa-ja metsätalousministeriö antoi Ähtärin eläinpuistolle luvan hankkia kaksi jättiläispandaa Kiinasta, joten kunhan pandat kotiutuvat Ähtäriin pitää käydä niitä ihmettelemässä.

      Poista
  10. Naantali on yksi meidän perheen suosikki kesällä! Samalla reissulla pistäydymme Zoolandiassa Liedossa.
    Tuire.rautiainen@outlook.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Naantalissa pitäisikin käydä. Riittää siellä tekemistä näemmä myös talvella, esimerkiksi 14.2. muumien ystäville avautuu Taikatalvi Naantalin Muumimaailmassa. Zoolandiakin on vielä käymättä. Kiitos vinkistä!

      Poista
  11. Vastaukset
    1. Hailuodon luonto ja kansallismaisema näyttää viehättävältä. Kiitos vinkistä!

      Poista
  12. Suomenlinna on kiva paikka, siellä on paljon nähtävää, mm. lelumuseo, tykkejä, linnoituksia, tunneleita, Kuninkaanportti, uimaranta, ravintola. Kesällä siellä on kiva olla piknikillä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suomenlinnan majakka, lelumuseo, Valimo ja Kahvila Piper ovatkin olleet listalla jo pitkään. Pitää yrittää ensi kesänä ehtiä Suomenlinnaankin. Kiitos vinkistä!

      Poista
  13. Porvoon vanhakaupunki sykähdyttää aina, parhaimmillaan se on kesällä ja ennen joulua.
    eeva22@hotmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Porvoon vanhakaupunki on ihana. Juuri ennen joulua kävinkin siellä joulumieltä herättelemässä: www.suomitour.com/2014/12/vanhan-porvoon-joulutunnelmaa.html. Kiitos vinkistä!

      Poista
  14. Tampere ja esim. Särkänniemi sekä paljon muuta :)
    ronuaitto@hotmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tampereella kävimmekin juuri pyörähtämässä: http://www.suomitour.com/search/label/tampere Monta paikkaa jäi Tampereelta vielä näkemättä, joten sinne palaamme vielä varmasti. Kiitos vinkistä!

      Poista
  15. Hailuoto ja KOrkeasaari ovat ihania merellisiä paikkoja,varsinkin kesällä kuumana päivänä.maarit68@windowslive.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hailuodon luonto ja kansallismaisema näyttää viehättävältä. Korkeasaaressa pitäisikin ehtiä piipahtamaan taas ensi kesänä. Kiitos vinkistä!

      Poista
  16. Särkänniemi

    pipsaksi@gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Särkänniemen huvipuisto, Näsinneula, Akvaario ja Koiramäki lisätty Suomi Tourin tuleviin suunnitelmiin. Kiitos vinkistä!

      Poista
  17. Hmmmmm, Lintsi nyt on perushyvä missä kyllä aina viihdytään. ♥

    milla.samu at gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lintsin valokarnevaaleille piti mennä viime vuonna, mutta ne ehtivät menemään jo ohi. Pitää yrittää tänä vuonna uudelleen. Kiitos vinkistä!

      Poista
  18. Tampereella sijaitseva Pikkupalatsi.
    mussaka(at)luukku.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pikkupalatsi näyttää viehättävältä, pitääpä mennä yleisökierrokselle joskus. Kiitos vinkistä!

      Poista
  19. Pyynikin munkkikahvila Tampereella. Pieni, mutta suosittu!
    miianblogi(at)suomi24.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pyynikin näkötornin munkkikahvilassa käytiinkin herkuttelemassa muutama vuosi sitten: www.suomitour.com/2012/07/pyynikin-nakotorni.html. Kiitos vinkistä!

      Poista
  20. Luontokohde: Nuuksio.

    herewe07@gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuuksio on kiva. Siellä ollaan käyty punarinnan-, haukan- ja korpinkierroksia kiertämässä. Pitää ottaa seuraavalla kerralla kamera mukaan niin saadaan Nuuksiokin Suomi Tourin kartalle. Kiitos vinkistä!

      Poista
  21. No perus nuo Särkänniemi ja Linnanmäki ovat varmasti lasten mieleen...Erilaiset markkinat jossa varmasti katseltavaa riittää vaikka tosin samoja tavaroita siellä taitaa olla myynnissä paljon...Kustavissa on juuri ennen losseja sellanen oliko se nyt Boriksen kahvila/ruokapaikka...se on jäänyt mieleen siitä kun paikan omistaja(?) mies liikkuu siellä sellanen kokohame päällä....=) Ihanat maisemat kylläkin rannalla!


    hao@lailanet.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Boriksen kahvila Kustavissa kuulostaa mielenkiintoiselta paikalta. Kiitos vinkistä!

      Poista
  22. Kesäaikaan Yyteri Porissa on mahtava uinti- ja auringonottopaikka.
    pussikarhu(at)luukku.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yyterin hiekkarannalle pitää päästä. Kiitos vinkistä!

      Poista
  23. Kolilla on mukava aina käydä ihailemassa maisemia.

    terveys1(at)wippies.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koli, www.suomitour.com/2003/08/koli.html, on mahtava paikka ja siitä onkin jo ihan liian monta vuotta, kun ollaan käyty siellä kansallismaisemia ihailemassa. Myös Pirunkirkko on käyty siellä tsekkaamassa, www.suomitour.com/2006/08/pirunkirkko.html. Kiitos vinkistä!

      Poista
  24. Suomessa monta kivaa paikkaa; täällä Helsingissä kesäisin mm suomenlinna ja pihlajasaari; kauniit maisemat ja harrastusmahdollisuudet löytyvät Kuusamon seuduilta ja kotikonnuillani voi käydä ihastelemassa Imatran koskea ja Valtionhotellia :) Ystäväni on tulossa lapsineen kylään, joten heidät veisin mielelläni kaloja katsomaan ;) minnabragge@luukku.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkeistä! Suomenlinna ja Pihlajasaari pitää lisätä ensi kesän ohjelmistoon. Kuusamossakin ollaan käyty Suloa ja Juusoa moikkaamassa, www.suomitour.com/2012/05/kuusamon-suurpetokeskus.html, ja Oulangan kanjonia ihastelemassa, http://www.suomitour.com/2011/07/oulangan-kanjoni.html. Myös Suomen suurin koski ja Valtionhotelli on tsekattu, www.suomitour.com/2008/07/imatrankoski.html, hienoja paikkoja!

      Poista
  25. Ähtärin eläinpuisto on elämys!

    ippenpippen72@suomi24.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ähtärin eläinpuistossa piipahdettiinkin muutama vuosi sitten ihastelemassa mm. "joogaavaa" karhuperhettä: www.suomitour.com/2009/07/ahtarin-elainpuisto.html. Pitää mennä uudelleen, kunhan pandat saapuvat Ähtäriin. Kiitos vinkistä!

      Poista
  26. Savonlinnan tori ja siitä vaikka pyörähdys Olavinlinnaan tutustumaan
    postin.tuomaa@gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olavinlinnaan pitäisikin mennä tutustumaan, kun sukuni on aikoinaan tullut Saksasta Suomeen juuri Olavinlinnaa rakentamaan. Kiitos vinkeistä!

      Poista
  27. No eniten mieleen on jääneet Pikkukilin eläipuisto keskellä ei mitään Kelvässä,
    Paaterin kirkko Lieksassa, Fiellun vesiputous Utsjoella, Puutarhakeskus Viherpihan, Japanilainen puutarha keväällä kun kirsikat kukkii ja Kasvihuone ilmiö, Palomäentie 2, 09810 Nummi-Pusulassa jaja.. Onhan niitä =) Sea Lifessä ei ollakkaan vielä nappuloiden kanssa käyty. Ja näiden sivujen ansiosta hiihtoloma saa ihan uusia kohteita listalleen, Kiitos =) taina.jaaskelainen (ÄT)pp.inet.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paaterin kirkko Lieksassa, www.suomitour.com/2013/06/eva-ryynasen-ateljee-ja-paaterin-kirkko.html, ja Japanilainen puutarha Vantaalla, www.suomitour.com/2012/03/japanilainen-puutarha.html kuuluvatkin Suomi Tourin suosituimpiin vinkkeihin, hyviä paikkoja ;) Kasvihuoneilmiö pitäisikin saada pian myös Suomi Tourin kartalle. Kiitos vinkeistä ja mukava kuulla, että täältä löytyi vinkkejä teillekin päin! :)

      Poista
  28. Kalajoen hiekkäsärkät siellä tulee kesäisin käytyä paljon kun lähellä asutaan. Ihan aurinkoa ottamassa.
    mariestrange(a)hotmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä! Kalajoen hiekkasärkät on ihanat ja sieltä vieressä myös Pyhäjoelta löytyy hienoja rantoja sekä Suomen upeimmat auringonlaskut. Harmi, jos ydinvoimala tulee nyt Hanhikivenniemelle valtaamaan Suomen upeimpia rantoja.

      Poista
  29. Epilän kylpylä on yksi hienoimmista julkisista salaisuuksista. Paikallinen teollisuuspatruuna rakensi Epilän kylpyläksi nimetyt rakennukset 1930-luvulla jääkauden aikana muodostuneeseen suppakuoppaan. Epilän kylpylä oli käytössä 1950 luvulle asti, jonka jälkeen se on saanut murentua pala palalta. Sivuilla on nähtävillä on entisajan loistoa sekä nykytilanne. http://melontareitit.com/puskajussi/epilan-kylpyla/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huikean näköinen paikka, pitää mennä tutkimaan. Kiitos vinkistä!

      Poista
  30. Lohjan Tytyrin kaivos on mahtavin paikka! :)

    mehukattinen@gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tytyrin kaivos onkin vielä käymättä. Kiitos vinkistä!

      Poista
  31. Kiitos kaikille osallistujille hienoista vinkeistä, kommentteja tuli huikeat 30 kappaletta! Suomessa on vielä paljon hienoja paikkoja käymättä. Random.orgin generaattori arpoi luvuista 1-30 numeron 15 ja voittajalle on lähetetty sähköpostia ;)

    VastaaPoista