lauantai 17. tammikuuta 2015

Raholan kioski
Tampereen Raholasta löytyi makumatkamme seuraava pysäkki: vaatimattoman näköisessä rakennuksessa sijaitseva pizza ja kebab kioski, joka tuli tunnetuksi sosiaalisessa mediassa kiertäneen mainosvideon ansiosta.


Raholan kioski tarjoilee perinteisiä pizza ja kebab ruokia persialaisin vaikuttein höystettynä. Paikan erikoisuus on esimerkiksi persialainen pizza, jota mainostetaan sen terveysvaikutuksilla. Se sisältää pinaattia, sipulia, paprikaa ja valkosipulia, special versioon saa myös kanaa. Lisäksi ruokalistalta löytyy turkkilaista pizzaa (lahmacun), falafel annoksia, intialaista naan leipää sekä lisukkeeksi tzatsikia ja borania, joka on iranilainen jogurttipohjainen lisuke. Jälkiruoaksi voi maistaa persialaista sahramiriisipuuroa.


Yli kymmenen vuotta Suomessa asunut iranilaistaustainen Abbas Nourzad touhuaa tiskin takana ja juttelee tuttavallisesti tuntemattomammillekin asiakkaille. Ruoka on hyvää ja palvelu mukavaa ja ystävällistä.

Aikaisemmin rakennus oli vieläkin vaatimattomamman näköinen, mutta sittemmin Lielahden K-rauta lahjoitti Raholan kioskille remontin, jossa ruskea parakkimainen rakennus sai uuden lautaverhoilun. Vanha tönö esiintyy vielä videolla, jossa Abbas Nourzad kehoittaa, että “Älä pelästy minun paikkaani, ehkä huonon näköinen, mutta ruoka on tärkeämpää. Ihminen ei syö rakennusmateriaalia, vaan ihminen syö ruokaa.”» Raholan Pizza ja Kebab Kioski
» Raholan Pizza ja Kebab Kioski Facebookissa

Raholan Pizza ja Kebab Kioski, Nokiantie 70, 33300 Tampere

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti