tiistai 14. heinäkuuta 2015

Olavi Virran muistomerkit Sysmässä


Olavi Virran syntymästä tulee kuluneeksi sata vuotta vuonna 2015. Olavi Virta oli suomalainen laulaja, tangokuningas ja iskelmätähti. Hän teki satoja levytyksiä, keikkaili ja esiintyi lukuisissa elokuvissa.

Olavi Virta syntyi 27. helmikuuta 1915 Riuttalan torpassa, Sysmän Särkilahden kylässä. Siksipä Sysmästä löytyy parikin kappaletta Olavi Virran muistomerkkejä.

Sysmän Majutveden rantapuisto sai uuden nimen, Olavi Virran Puisto, kun ylläolevassa kuvassa oleva, kuvanveistäjä professori Kimmo Pyykön taideteos, Hopeinen kuu paljastettiin siellä 16.5.2015.

» Olavi Virta 100 vuotta -muistomerkki, www.olavivirtamuistomerkki.com

Olavi Virran muistoreliefi löytyy Sysmän Särkilahden nuorisoseurantalon pihasta. Virran syntymäkoti sijaitsi nuorisoseurantalolta vain muutaman sadan metrin päässä, mutta siellä ei ole enää rakennuksia jäljellä.

Lisäksi Virralla on muistomerkki Tampereella, jossa hän kuoli vuonna 1972, ja muistolaatta myös Helsingissä.
 

2 kommenttia:

  1. Ihmiset keksivät Olasta kaikenlaisia juttuja jotka kaikki eivät pidä paikkaa alkuunkaan, Viimeisen kerran näin olan täällä Lahdessa Sointulan Lavalla laulamassa vuonna 1967,Kun Ola lopetti keikka hommat Niin lavat joutuivat purkuun Lahdessa on purettu Sointula ja Teivaala joissa Ola vieraili usein, minulla on olasta vaan hyvät muistot

    VastaaPoista
  2. Kyllä siellä Olavi Virran synnyin paikalla rakennukset on ja asutustakin.

    VastaaPoista