sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Graniittilinna

Aulangolla sijaitseva, 1800-luvun loppupuolelta peräisin oleva Graniittilinna on oppikirjaesimerkki siitä, millä tavoin pelimerkit pitää sijoittaa jos lompakossa riittää pitoa. Hugo Standertskjöldillä riitti ja vaikka Aulanko ei enää ole everstin aikojen iskussa, on kartanon entisillä mailla muistona jos jonkinlaista rakennelmaa voimiensa päiviltä.


Graniittilinnan mainiosta kunnosta on kiittäminen sen helppohoitoisuutta, metrin läpimittaiset kivet eivät vaadi erityisiä huoltotoimia säilyäkseen jälkipolvien ihmeteltäväksi. Ajan hampaan nakerrus on vain lisännyt alunperinkin linnanraunioiksi kaavaillun rakennelman pittoreskia viehätystä.



Graniittilinna on myös rehellisyydessään viehättävä visiittikohde, kulissinomaiset puitteet näyttäytyvät kuvissa samanlaisina kuin luonnossa. Vaikka muuten kivirakennelmalle olisi helppo antaa täydet tähdet, pudottaa kokonaisuuden laatuluokitusta raunioiden sisäpihalle pystytetty kesäteatterilava, joka istuu maisemaan juuri yhtä mukavasti kuin silmälasit sudelle tai otsatukka emakolle.


Näytä Suomi Tour suuremmalla kartalla
Aulangon Graniittilinna, Aulangontie, 13210 Hämeenlinna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti