sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Kylpylähotelli Rantasipi AulankoHämeenlinnassa yösijanamme toimi Kylpylähotelli Rantasipi Aulanko. Kulttuurihistoriallinen kylpylähotelli sijaitsee Aulangon luonnonpuiston laitamilla, järven ja golfkenttien äärellä.


Vuonna 1938 valmistuneella funkkishotellilla on hyvin vaiherikas historia ja valmistuessaan sen funktionaalista arkkitehtuuria ylistettiin ulkomaita myöten. Rakennus on vuosien varrella muun muassa toiminut kisakylänä ja majoittanut kansainväisiä olympiavieraita vuoden 1952 kesäolympialaisissa. Alkuperäisissä suunnitelmissa olympialaisia tosin kaavailtiin Suomeen jo vuonna 1940, mutta talvisodan sekoittaessa suunnitelmia palveli rakennus sotasairaalana sotiemme 1939-1945 aikana.


Hotellia on laajennettu vuosina 1963, 1970 ja 1973 sekä vuonna 2006, kun kylpyläosa ja monitoimihalli valmistuivat. Kylpylän allasosastolta löytyvät 25 metriä pitkä kuntouintiallas, monitoimiallas porepenkkeineen ja vesihierontapisteineen, poreallas, lämminvesilaguuni, kylmävesialtaat,vesiliukumäki, ulkoallas sekä lasten allas. Monitoimihalli taas tarjoaa mahdollisuuksia niin urheiluun kuin kokouskäyttöönkin.  Liikkumisesta ja luonnosta kiinnostuneille kylpylähotellin ympärillä sijaitseva Aulangon luonnonpuisto tarjoaa paljon tutkittavaa varsinkin kesäaikaan, 1800-luvun loppupuolelta peräisin oleva Graniittilinnakin sijaitsee ihan kivenheiton päässä.

» Kylpylähotelli Rantasipi Aulanko
» Varaa hotelliyöt kotimaan matkoille tästä


Näytä Suomi Tour suuremmalla kartalla
Kylpylähotelli Rantasipi Aulanko, Aulangontie 93, 13210 Hämeenlinna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti