torstai 19. maaliskuuta 2015

Pyörähdys Kanta-Hämeessä

Maaliskuussa Hämeenlinnaan meidät houkutteli suuren suomalaisen säveltäjämestarin Jean Sibeliuksen 150-juhlavuoden kunniaksi järjestetty tapahtuma, jossa tarkoituksena oli soittaa Sibeliuksen musiikkia taivaalta kuumailmapalloista käsin. Pallotoiminta on erittäin sääherkkää ja Sibelius in the Air -tapahtuma jäi ikävä kyllä toteutumatta luontoäidin tempausten takia. Tuulisen ja sumuisen sään vuoksi kuumailmapallojen yhteislähdöt jäivät vain haaveeksi ja illaksi suunniteltu Night Glow -valoshow jouduttiin vetämään läpi pelkkien polttimoiden avulla, koska pallojen kuoria ei voitu kovassa tuulessa ottaa esiin ollenkaan. Harmi, Nigh Glow -valoshow pallojen kera olisi ollut varmasti todella näyttävä tapahtuma.

Emme antaneet luontoäidin temputtelun masentaa viikonloppuretkeämme. Pääsimme kuitenkin lauantaina herkuttelemaan yli 100-vuotiaaseen jugendtyyliseen taloon, jossa palvelee tunnelmallinen ranskalaishenkinen kahvila ja baari. Päivä Hämeenlinnassa startattiin Bar Skogsterissa tyylikkäästi croisantin ja skumpan kera.
» Lue lisää Suomi Tour -blogin kirjoituksesta: Bar Skogster


Sumuinen keli tarjosi oivalliset olosuhteet Aulangolla vanhan graniittilinnan tutkimiseen. Graniittilinnan rakennutti vuosina 1886 - 1887 Hugo Standertskjöld. Hän oli Venäjältä Suomeen paluumuuttanut menestynyt ja upporikas liikemies, jonka ansiosta Aulangosta muodostui kesäparatiisi kartanoineen ja puistoineen. Kivet linnakkeeseen saatiin Aulangon alueen lampien ja teiden raivauksista.
» Lue lisää Suomi Tour -blogin kirjoituksesta: Aulangon Graniittilinna


Parolannummella varusmiesaikansa palvellut panssaripioneerimme vei meidät sunnuntaina kahvittelemaan naisten päivän kunniaksi Parolan panssarimuseoon. Tutustuimme siellä pihalla seisovaan MT-LB miehistönkuljetusvaunuun, jonka sisätiloja minunkin piti tietenkin tunkeutua tutkimaan. Tällä kertaa museokierrosta ei vedetty pitkän kaavan mukaan, vaan se säästetään lähemmäksi kesää. Mukaan otetaan silloin myös appiukko, joka on ajanut panssarivaunukorttinsa Parolassa jo vuonna 1957 ja hänen ajamansa T-26 panssarivaunukin kuuluu nykyään museon kalustoon.
» Lue lisää Suomi Tour -blogin kirjoituksesta: Parolan panssarimuseo


Tämä blogikirjoitus on osa Instagram Travel Thursday –tempausta, jonka järjestäjinä toimivat Destination Unknown, Kaukokaipuu ja Veera Bianca.


2 kommenttia:

  1. Harmi, että luontoäiti päätti puhaltaa niin lujaa juuri Sibelius in the Air -viikonloppuna. Onneksi tapahtuma pystyttiin kuitenkin viemään läpi ja onhan Aulangolla paljon muutakin nähtävää. Ehdittekö käymään Aulangonvuoren huipulla? Etenkin kesällä kansallismaisema on uskomattoman upea.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aulankoa emme tutkineet tällä reissulla juurikaan Graniittilinnaa ja kylpylää enempää, mutta palaamme sitä vielä ihan varmasti ihastelemaan joku kesä paremmalla ilmalla :)

      Poista