lauantai 1. elokuuta 2015

Kaljakellunta

Huikean hyväntuulinen tapahtuma täytti taas Keravanjoen erilaisista kellujista aurinkoisena elokuun ensimmäisenä lauantaina.
Kaljakelluntaa on järjestetty jo toistakymmentä vuotta. Kelluntareitti vaihtelee vuosittain ja se alkaa vuorovuosin joko Keravanjoelta Vantaan Tikkurilasta, tiedekeskus Heurekan kohdalta tai Vantaanjoelta Vantaan Tammistosta. Tänä vuonna oli aika lähettää kellujat matkaan Heurekalta ja noin 4000 osallistujaa lähti lipumaan jokea pitkin kaljaa ja muita virvokkeita tissutellen.

Kaljakellunta on avoin tapahtuma, jolla ei ole virallista järjestäjää. Tapahtumalla on kuitenkin omat nettisivut, joista tapahtuman aikatauluja ja reittejä voi tarkistaa. Nettisivujen ylläpitäjät ovat joutuneet taistelemaan sivujen ylläpidosta menneinä vuosina jopa käräjäoikeudessa. Tänä vuonna kelluntoja on järjestetty tai yritetty järjestää vaihtelevalla menestyksellä myös Tampereella, Porissa, Salossa, Kouvolassa, Vaasassa ja Kuusamossa.Kaikenkaikkiaan hyvän mielen tapahtuma; erilaisia kelluvia viritelmiä, paljon naurua, iloisia ilmeitä, osallistujia ympäri Suomea ja myös muualta maailmalta. Tapahtumassa oli yllätyksekseni paljon myös vanhempaa väkeä sekä kellumassa että rannoilla seuraamassa tapahtumaa.
Harmi, että usein kaljakellunnasta puhuttaessa mainitaan ensimmäisenä vain roskaaminen. Tapahtuma on kuitenkin muodostunut Vantaalle jo melkoiseksi matkailumagneetiksi ja kaupunki alkaakin suhtautua spontaaniin kaupunkitapahtumaan jo hieman suotuisammin. Tänä vuonna Vantaa listasi Kaljakellunnan kesän tapahtumatarjontaan esittelevään ilmoitukseensa.

Toivottavasti saamme nähdä kellujia tulevaisuudessakin Suomen joissa ja järvissä sekä roskaamisen kuriin, jotta äänenpaino siirtyisi jatkossa roskista ennemminkin tapahtuman hyväntuulisuuteen ja Suomi-kuvan myönteiseen edistämiseen.

» Kaljakellunta, www.kaljakellunta.org

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti