sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Kahvilaputiikki Ansari
Sunnuntain hurmaava kahvilalöytö löytyi Tampereen Lapinniemestä. Kahvilaputiikki Ansari tarjoilee suussasulavia kakkuja ja leivonnaisia sekä erikoiskahveja ja gourmetteetä. Suolaisen nälkään apua tuovat italialaiset parilaleivät ja focacciat, jotka tarjoillaan salaatin kera. Kahvilaputiikissa myydään myös pientä lahja- ja sisustustavaraa.
Alunperin olimme suuntaamassa Marjamäen Pajutilalle, mutta Pajutilan kotisivuille pelmahdettuani huomasinkin, että se on valitettavasti jo lopettanut toimintansa. Kotisivuilla oli kuitenkin ilmoitus, että kahvila ja pikkuputiikki jatkavat toimintaansa kauniissa kasvihuonerakennuksessa Tampereen Lapinniemessä. Suuntasimme Volvon nokan siis kohti Lapinniemeä.

Ansari tarkoittaa vanhaa kasvihuonetta ja nimensä mukaisesti paikka onkin ollut Lapinniemen kehräämön vanha kasvihuone. Se rakennettiin vuonna 1913 Lapinniemen tehtaan isännöitsijän rouvan talvipuutarhaksi. Samassa pihapiirissä olevan vanhan tehtaan tiloissa taas toimii nykyään Holiday Clubin kylpylä.Kahvilaputiikissa on kaksi puolta, jotka ovat sisustettu eri tyylein. Toinen puoli oli valoisampi pitsiliinoista tehtyine lampunvarjostimineen ja lampaantaljoilla pehmustetuin pinnatuolein. Toisella puolella täyteläisempää tunnelmaa loivat tummat pöydät, koristeelliset matot sekä nurkassa olevat soittimet. Siellä toisinaan jamitellaankin elävän musiikin tahdissa. Elävää musiikkia on kesäisin tarjolla myös Ansarin pihamaalla, Paviljonkilavalla omenapuiden katveessa, jossa järjestetään tunnelmallisia puutarhakonsertteja. Omalle lautaselle Kahvilaputiikin herkuista valikoituivat pariloitu Boco-leipä vihersalaatin kera ja jälkiruoaksi rockslide brownie, joka oli niin taivaallisen hyvää, että mitään niin suussasulavaa en ole hetkeen päässytkään maistamaan. Olin niin hurmioitunut koko idyllisestä kahvilamiljööstä herkkuineen ja viehättävine sisustustavaroineen, että tuskin maltoin lähteä kotimatkalle ollenkaan. Tänne palaamme vielä uudelleen!

» Kahvilaputiikki Ansari 


Kahvilaputiikki Ansari, Lapinniemenranta 6, 33180 Tampere

1 kommentti: