perjantai 23. tammikuuta 2015

Merimaailma Sea Life


Sukellus pinnan alle onnistuu Merimaailma Sea Lifessa, joka sijaitsee Helsingissä Linnanmäen huvipuiston yhteydessä.

Merimaailma on osa kansainvälistä Sea Life -verkostoa, joka on maailman suurin yleisöakvaarioketju. Se pyrkii valistamaan kävijöitään meriympäristön suojelun tarpeesta ja meriämme uhkaavista tekijöistä. Suomessa Sea Life -verkoston ainoa piste löytyy Helsingistä.
Merimaailmassa on kaloja ja muita mereneläviä ympäri maailman: 50 allasta, yli 100 lajia ja 1500 yksilöä. Suurimman ja näyttävimmän 250 kuutiometrin kokoisen valtamerialtaan läpi kulkee vedenalainen tunneli, jossa voi ihailla ympärillään ja yläpuolellaan parveilevia haikaloja. Haialtaassa uiskentelee Sea Lifen suurin asukas, seeprahai nimeltään Mussukka. Parimetrinen Mussukka saapui Sea Lifeen vuonna 2004 ja asustelee valtamerialtaassa mustaevähain, nuijahain, bambuhain, epolettihain ja muiden pienempien kalojen kanssa.

Valtamerialtaan läheisyyteen on kärrätty roppakaupalla hiekkaa ja tehty hairanta, jossa perheen pienimmät pääsevät purkamaan ylimääräistä energiaansa hiekkaleikkien parissa ja vanhemmat voivat hengähtää hetken rantatuoleissa.

Tasatunnein merimaailmassa järjestetään ruokintanäytös, jossa kalat aktivoituvat ruokapatojensa äärellä ja opas pitää pienen tietotuokion. Kalojen ruokinta-aikoihin voi tutustua Sea Lifen sivuilla.Elämysaltaan äärellä mereneläimiin pääsee tutustumaan lähietäisyydeltä. Jos hyvä tuuri käy saa rapua ja merisiiliä jopa koskettaa.

Vierailumme aikana näyttelyn loppuosa oli suljettuna, koska Sea Lifessa valmistauduttiin 11. helmikuuta avautuvaan Superselviytyjät -näyttelyyn, joka on merimaailman mittavin uudistus vuosiin. Uuteen näyttelyyn rakentuu Sea Lifen toiseksi suurin allas ja siellä tullaan esittelemään lajeja, joiden taival on saanut alkunsa jo satoja miljoonia vuosia sitten. Esille tulevat mm. luuhauki, lapasampi, sähköankerias ja sirkkaäyriäinen.

Pinnan alla sai rauhoittua hetkeksi ja unohtaa muun maailman stressit ja murheet. Mereneläviä ihmetellessä me saimmekin aikaa vierähtämään lähes kolme tuntia.

» Merimaailma Sea Life Helsinki
» Sea Life Helsinki Facebookissa


Sea Life Helsinki, Tivolitie 10, 00510 Helsinki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti