tiistai 21. heinäkuuta 2009

Hyytämän nimikalliot
Hyytämän nimikallioiden kohdalla puhutaan jälleen kerran kohteesta, jonka tuntemattomuus suhteessa sen ainutkertaisuuteen on miltei käsittämätöntä.

Lyhykäisyydessään kyseessä on rantakalliot, joiden kupeeseen paikalliset ovat aikain saatossa raapustelleet nimiään sekä muita asiaankuuluvia kuvioita. Erikoiseksi paikan tekee se, että vanhimmat nimet, nimikirjaimet ja vaakunat ovat peräisin jo 1700-luvulta - vastaavan ikäisiä tavallisten ihmisten säilyneitä kättentöitä ei todellakaan tule vastaan päivittäin.
Maa kohoaa Pyhäjoen korkeudella noin metrin sadassa vuodessa, joten vanhimmat rantakalliot eivät varsinaisesti ole enää rantakallioita vaan ne ovat kivunneet metsän siimekseen ja peittyneet sammalten alle.

Nimikalliot tarjoaisivat myös erinomaisen tilaisuuden historian elävöittämiseen - sen lisäksi että paikalliset koululaiset voitaisiin valjastaa sammalenrapsuttelu-talkoisiin vanhojen kaiverrusten yltä, perinne voisi elää ja ikäluokka toisensa jälkeen ikuistaa omat puumerkkinsä lähiseudun rantakiviin.


Näytä Suomitour suuremmalla kartalla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti