keskiviikko 17. heinäkuuta 2013

Heinolan Harjupaviljonki
Näköalapaikalla Heinolan harjulla sijaitsee viehättävä puurakennus; Heinolan harjupaviljonki, jossa toimii herkullisia vohveleita tarjoileva kahvila.

Vuonna 1900 valmistunut harjupaviljonki edustaa Suomessa harvinaista itämaisvaikutteista jugendia. Se rakennettiin aikoinaan palvelemaan Heinolan kylpylaitoksen vieraita ja on vanhin säilyneistä kylpyläkauden (1892-1943) rakennuksista.Tänä kesänä rakennuksessa toimintansa aloitti ihana vohvelikahvila, jossa erilaisia vohveleita on saatavilla sekä makeina että suolaisina versioina. Me vedimme napaamme molemmat; Janne kylmäsavulohivohvelin sekä kinuskivohvelin vanhan ajan vaniljajäätelön kera ja minä vuohenjuustokanasalaattivohvelin ja mansikkahillovohvelin kermavaahdolla. Herkulliset vohvelit pitivätkin mahan kylläisenä koko päivän, kun kiersimme ihastelemassa Heinolan harjua ja kaunista kesäkaupunkia muutenkin.


Vohveleiden lisäksi kahvilassa on tarjolla myös muita tuoreita leivonnaisia ja pieni lahjatavaramyymälä. Harjupaviljongin tiloja on myös vuokrattavissa juhla- ja kokouskäyttöön.

» Heinolan Harjupaviljonki Facebookissa


Näytä Suomi Tour suuremmalla kartalla
Heinolan Harjupaviljonki, Harjupuisto, 18100 Heinola

2 kommenttia:

 1. Hei!
  Loistava blogi! :)
  Mukavaa olisi, jos heti otsikossa näkyisi kunta/kaupunki missä kohde sijaitsee! :) Mukavaa kesää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos alice! Jos otsikosta ei selviä niin ollaan pyritty tuomaan kunta/kaupunki ilmi aina heti tekstin ensimmäisessä lauseessa tai kappaleessa. Ja viimeistään blogitekstin perässä olevasta kartasta ja osoitteesta sitten selviää. Paikkakunta- tai maakuntakohtaisesti kohteita voi hakea blogin oikeassa reunassa olevasta "Matkailuvinkit" osiosta tai suoraan karttanäkymästä Kartta-sivulla.
   Toivottavasti löydät kivoja kohteita! :)

   Poista