sunnuntai 1. heinäkuuta 2012

Yhden lehmän navetan pubi“Keskellä ei yhtään mitään” on siinä määrin kulunut kuvaus, että sen käyttöä olisi syytä vältellä viimeiseen asti. Sysmän Vintturissa sijaitseva Yhden lehmän navetan pubin kohdalla voidaan kuitenkin poikkeus tehdä, siinä määrin osuvasti se määrittelee tuon mainion soittoruokalan keskeisen erityispiirteen.

Kyseessä on pieni ja varsin tunnelmallinen ravintola metsäautotien päässä, jossa helposti viettää mukavan illan elävän musiikin tai B-oikeuksien suomien virvokkeiden äärellä. Omalla kohdallemme sattuivat molemmat elementit kohdalleen ja muutaman huurteisen jälkeen esiintymislavalla kapusi huippusuosittu iskelmätähti Aarne “Iso-Pitkä” Tenkanen.

Yhden lehmän pubi on kuulunut jo vuosien ajan laulavan sporakuskin kiertueohjelmaan ja aavistuksen verran vaatimattomista puitteista huolimatta, tai ehkä juuri niiden tähden, tunnelma oli todellakin katossa. Tosin esiintyminen tapahtui ulkosalla, joten konkreettista kattoa ei edes ollut juhlatunnelmaa rajoittamassa. Artistin ja yleisön suojaksi oli kuitenkin viritelty vihreä pressu suojaamaan sateelta, itse lavan käsittäessä juuri sen kokoisen alueen jolla kolme miestä mahtuvat esiintymään verrattain selvinpäin.

Vertailun vuoksi on muuten mainittava, että vain muutamaa viikkoa aiemmin olimme todistaneet Metallican esiintymistä 50 tuhannen muun katsojan seurassa ja kyseisen stadionpumpun tappioksi on todettava, että Tenkasen keikalla meininki oli reilusti parempi. Soittolistalle sattui myös muutamia Leevi and the Leavingsien kappaleita, harvinaista herkkua siis ja vieläpä huikeissa puitteissa tarjoiltuna. Viis tähteä viidestä. “...ylämäki-alamäki-ylämäki-alamäki yhdessä kulkien, lupaan sinulle sen, että pilsneriä en ota enää ikinä!”

» Yhden Lehmän Navetan pubi Facebookissa


Näytä Suomitour suuremmalla kartalla
Yhden lehmän navetan pubi, Moiskantie 12, 19740 Liikola

1 kommentti: