lauantai 6. syyskuuta 2014

Kahvila KarirantaLahden satama on viihtyisä paikka, josta löytyy myös tämä vanhassa asemarakennuksessa sijaitseva Kahvila Kariranta.

Kahvila Kariranta on tunnettu paitsi jättimäisistä kanelin tuoksuisista korvapuusteistaan myös mehevistä juustosarvistaan. Paikan päällä syntyy myös muita herkullisia leivonnaisia; suolaisia ja makeita piiraita, kakkuja ja pikkuleipiä.

Kahvilan eteisestä löytyy asemarakennuksen historiasta kertovia kuvia. Vesijärven rautatieasemana tunnettu rakennus rakennettiin vuonna 1869, jolloin Vesijärven satamaan vedettiin teollisuuspistoraide. Asemarakennusta laajennettiin vuosina 1895 ja 1917, jolloin rakennusta laajennettiin molemmista päistä. Pistoraiteen varrelle, hiihtostadionin kohdalle, pystytettiin vuonna 1938 seisake, jota käytettiin ja käytetään joskus vieläkin Salpausselän kisojen tai suurten messutapahtumien aikaan. Kun radan käyttö väheni ja loppui lopulta kokonaan 1980-luvulla on käyttämättä jäänyt rata purettu tuolle Salpausselän seisakkeelle asti.
Nykyään kauniisti entisöidyn asemarakennuksen sisätiloista löytyy noin 50 asiakaspaikkaa ja Vesijärvelle aukeavalla terassilla on kesäisin istumapaikkoja noin 100:lle kahvittelijalle. Kahvilan kabinetista löytyy kuukausittain vaihtuva taidenäyttely ja samassa rakennuksessa on myös käsityökauppa Ulpukka, josta voi ostaa paikallisten käsityöläisten töitä.

» Kahvila Kariranta
» Kahvila Kariranta Facebookissa


Näytä Suomi Tour suuremmalla kartalla
Kahvila Kariranta, Satamakatu 9, 15140 Lahti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti